• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласний дитячий конкурс з фітодизайну «Осінні барви»

Обласний дитячий конкурс з фітодизайну «Осінні барви»

2016-11-02

29 жовтня 2016 р. відбувся Х обласний дитячий конкурс з фітодизайну «Осінні барви».

Організаторами конкурсу були Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації та Чернігівський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді, за підтримки Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування

Партнерами конкурсу виступили салон квітів та подарунків «Сакура N», студія дизайну, школа естетичного виховання "Зима-Літо», магазин декору і упаковки «Lotos».

У конкурсі взяло участь 11 конкурсантів з Коропського, Корюківського, Менського Ріпкинського, Чернігівського районів, міст Ніжина, Сновська та Чернігова.

Команду нашої станції представляли Бойко Аліна та Лук’яненко Іван, вихованці „Юний флорист“.

Конкурс сприяв розвитку та активізації творчих здібностей дітей, підтримці обдарованої молоді та популяризації мистецтва фітодизайну, як напрямку декоративно-ужиткового мистецтва в області.

Діти працювали за двома віковими категоріями та виконували по два конкурсних завдання:

- 9 – 13 років за темою «Гарбузові історії» та виготовляли настільну композицію у вільному стилі та вінок;

- 14 – 17 років за темою «Красуня Осінь» та виготовлялифлористичну парасольку та сумочку.

Конкурсні роботи виконувались з природних матеріалів, живихквітів, сухих рослинних матеріалів та різноманітних аксесуарів.

Дитячі роботи оцінювало журі, в складі якого були професійні флористи-дизайнери.

За підсумками конкурсу наші вихованці здобули IV місце.

Призери та всі учасники конкурсу були відзначені у різноманітних номінаціях, нагороджені дипломами і заохочувальними призами.

Після виконання робіт учасники конкурсу виготовляли ляльки-мотанки для бійців АТО. Майстер-клас провела керівник гуртка ЧОЦНТТУМ Вітченко Н.Ю.

Під час конкурсу відбувся обласний семінар керівників гуртків фітодизайну за темою «Роль і місце естетичного виховання у системі всебічного гармонійного розвитку особистості».

Методист ЧОЦНТТУМ Пискун Т.Е. надала аналіз стану та розвитку фітодизайну в області і в Україні в цілому, розповіла про сучасні тренди у флористиці.

В рамках семінару відбувся флористичний показ «Подарункова флористика» флористів салону квітів і подарунків «Сакура N» Бабич Н.І. та Сластьон Ю.М.

Юні флористи, вихованці Чернігівського центру науково-технічної творчості учнівської молоді разом з методистом Пискун Т.Е. провели флористичний показ по темі «Осінній настрій».

Керівники гуртків мали змогу попрацювати у двох майстер - класах: «Виготовлення декору з солоного тіста» та «Виготовлення текстильного гарбуза», які підготували та провели керівники гуртків ЧОЦНТТУМ Полякова Т.В. та Терновська О.М.

Учасники семінару дізналися про нові тенденції у сфері дизайну, ділилися власним досвідом та отримали нові знання, ідеї для подальшої роботи у напрямку естетичного виховання у системі всебічного гармонійного розвитку особистості.

/Files/images/DSC08674.JPG/Files/images/DSC08680.JPG/Files/images/DSC08732.JPG/Files/images/DSC08729.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 217

Коментарi

Новини

Календар

Попередня Квітень 2024 Наступна
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930